![Ryba z frytkami na talerzu.](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_lossy,ret_img/https://piastunzoz.pl/wp-content/uploads/2016/08/truciemorze.jpg)
Zachodniopomorski sanepid prześwietlił nadmorskie bary – informuje RMF FM. Sześć zostało zamkniętych natychmiast!
Brudne sztućce, talerze, kucharze, którzy nie myją rąk, stary olej – to wyniki kontroli nadmorskich barów. W co piątym barze sanepid dopatrzył się nieprawidłowości.
I chociaż mogłoby się wydawać, że takie sytuacje to przeszłość, to nic bardziej mylnego. W nadmorskich barach jest brudno, nie ma ciepłej wody, w kuchni normą są muchy. Na brudne talerze trafiają przeterminowane ryby, które były kilkakrotnie mrożone.
Od początku wakacji inspektorzy sanepidu przeprowadzili 3 tys. kontroli, wystawiono 300 mandatów. Dlatego lepiej uważać, gdzie jemy.
Źródło: RMF.FM / Medexpress.pl
F